Zöld szálloda

Harmadik alkalommal is Zöld szálloda lett a Sástó Hotel***, ezzel elnyerve az Örökzöld szálloda címet!

Mitől zöld a Sástó Hotel***?

Megújuló energiaforrások

Már az építkezésnél is fontos szempont volt a környezetközpontúság és fenntarthatóság, ezért törekedtünk a megújuló energiaforrások maximális kiaknázására. Ennek jegyében geotermikus, talajhőszondás fűtési rendszert építettünk ki, melyet napkollektorra épülő vízmelegítős épületgépészettel és hatékony épületszigeteléssel egészítettünk ki.

Tudatos hulladékkezelés

A hulladékot szelektíven gyűjtjük és szállítjuk, a Sástó Hotelt körülölelő 2 hektáros terület zöld hulladékát pedig komposztáljuk. Ezen túl pedig hulladéktömörítő berendezéssel igyekszünk minimalizálni a hulladéktermelést.

Energiatakarékosság

Kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező kompakt fénycsövek, és energiatakarékos világítótestek kerültek a szobákba a kezdetektől fogva. A hotelben kialakított mozgás- és jelenlétérzékelős világítási rendszer hatékonyan biztosítja a megfelelő világítást, a kellemes fényhatást és közérzetet a szociális és közösségi terekben, hiszen automatikusan lekapcsol azokon a területeken, ahol éppen nincs szükség mesterséges fényre.

Tudatosan a hotelszobákban is

Felhívjuk a vendégek figyelmét arra, hogy a törülközők cseréjét csak akkor kérjék, ha szükséges, hiszen rengeteg felesleges energia megy veszendőbe a felesleges mosással. Nem használjuk a klasszikus szállodai bekészítéseket, hanem a hotelszobákban utántöltős szappan és tusfürdő várja a vendégeket.

Környezetbarát tisztítószerek

Szobáinkat és közösségi tereinket kizárólag környezetbarát termékekkel varázsoljuk tisztává. Tisztítószereink biológiailag lebomló, nikkel-, kobalt- és krómmentes, allergénmentes, parabénmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt, és veszélyes összetevőktől mentes termékek. A legjobbat akarjuk vendégeinknek és a környezetünknek egyaránt, ezért választottuk a természetes növényi alapanyagokból készült öko termékcsaládot!

Környezettudatos közlekedés

Területünkön elhelyezett töltőpontok segítségével támogatjuk a kisebb környezeti terheléssel járó közlekedési eszközök használatát. Jövőbeli terveink között szerepel saját biciklikölcsönző létesítése, mellyel támogatjuk az autómentes közlekedést a Mátrában.

Mátra Libegő

Sástó természeti értékeinek megóvásához hozzájárul a két évvel ezelőtt átadott a Mátra Libegő, mint zöld közlekedési eszköz. A mintegy 500 méter hosszú, 124 férőhelyes libegő Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal.Korábbi díjaink